Пробив на бул. Рожен“ ще свързва околните столични квартали около Илиянци,

...
Пробив на бул. Рожен“ ще свързва околните столични квартали около Илиянци,
Коментари Харесай

Пробив на бул. Рожен обещава бърза връзка със Северната скоростна тангента

Пробив на бул. „ Рожен “ ще свързва околните столични квартали към " Илиянци ", " Толстой ", " Свобода " със Северната скоростна дъга от април идната година. Това даде обещание пред публицисти зам.-кметът на Столична община Иван Василев, който ревизира на място строителните действия.

В момента този вход-изход на столицата е супер претрупан, тъй като оттова, през Требич влизат всички работещи от посоката - Нови Искър, Искърското дефиле и така нататък

По план новата права на булеварда ще бъде с две летни с по три платна в посока, разграничителна линия и тротоари. Изграждат се нови инженерни мрежи, тръбопровод и разделна канализация. Осветлението към този момент работи, разграничителната зелена повърхност сред платната е построена, тротоарите също са построени, сподели Теодоси Бояджиев, основен инженер във компанията – реализатор, представен от Българска телеграфна агенция.

Предстоящите строителни действия по междинното и южното платно на бул. „ Рожен “ не плануват прекъсване на придвижването по трасето. Живеещите в близките квартали ще имат обезпечен градски превоз.

Стойността на построяването на трасето е над 50 млн. лева, уточни Иво Иванов, член на дирекция „ Инвеститорски надзор “. В момента се построява първият стадий, като най-трудният сектор за създаване са последните над 700 м, който включва всички връзки. Предвидена е и велоалея в зоната на западното локално платно на бул. „ Рожен “, уточни още Иванов.

Северните територии на София са приоритет на кмета на града Васил Терзиев, сподели още Иван Василев. По думите му трафикът в северната част на София ще бъде омекотен и тези територии ще бъдат по-добре свързани с централната градска част.

Изгражда се и се реконструира и трамвайното трасе, тъй че да бъде налично и комфортно за жителите в северните квартали. Имаме подготвеност през идната година бул. “Рожен “ да бъде удължен и обвързван с Околовръстен път, уточни още той (след Великден стартира затваряне на Централна жп гара, което ще натовари трафика към намиращата се наоколо София-север - бел. ред.).

Тази година се ремонтира още " Челопешко шосе ", реконструират се няколко моста в кв. “Нови Искър “, построяват се и няколко детски градини, сподели още той. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР